• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Kamut

Kamut je prapůvodní druh pšenice a odlišuje se od jiných druhů obilí v jednom zásadním kroku - neprošel procesem takzvané hybridace či genetických úprav. Díky vynechání tohoto kroku má tak kamut vysoký obsah živin a zachoval si své původní vlastnosti. Také oproti pšenici mají zrnka kamutu dvojnásobnou velikost a větší množství živin. Obsahuje až o 20-40 % více bílkovin než běžná pšenice, proto má daleko větší energetickou hodnotu a také více zasytí. Mezi nejdůležitější prvky obsažené v kamutu patří selen, což je látka fungující jako antioxidant. Likviduje tak volné radikály a snižuje tím riziko vzniku rakovinových buněk, také podporuje srdce a cévy, chrání zrak a podporuje imunitu.

Dalšími důležitými látkami  jsou zinek a hořčík. Zinek stejně jako selen posiluje naši obranyschopnost a imunitu. Mimo jiné reguluje hladinu cukru v krvi a podporuje naši regeneraci a rekonvalescenci. Proto je kamut vhodný pro lidi, kteří jsou často fyzicky vytíženi.  Hořčík je naopak velice prospěšný pro nervový systém, pomáhá odstraňovat svalové křeče a migrenózní bolesti hlavy, působí jako prevence proti vzniku ledvinových kamenů a celkově se podílí na udržení dobrého psychického stavu. Největší a dosti oceňovanou předností kamutu je, že je to nejméně alergizující potravina. Pro většinu lidí, kteří jsou přecitlivělí na běžnou pšenici, může být kamut vynikající náhražkou. Pěstování této obiloviny je proti zneužití a možnému křížení s jinými druhy obilí chráněno registrovanou značkou Kamut®.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: