• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Rozinky

Rozinky jsou získávány sušením velkých žlutozelených, zpravidla bezsemenných hroznů. Vynikají plností chuti a měkkostí. BIO rozinky nebyly konzervovány oxidem siřičitým ani siřičitany a nemusí se oplachovat vodou.
Jsou vynikající ve stolních směsích, ovocných salátech, v kaších i dezertech, skvělá svačina pro děti.
Nedávné vědecké výzkumy ukázaly, že lidé žijící ve Středomoří vděčí za své dobré zdraví některým specifickým látkám nacházejícím se v hroznovém vínu. Resveratrol brání postupu arteriosklerózy a je dokázáno, že je to i silný antikarcinogen. Antokyaniny jsou rostlinná barviva, přítomná ve slupce vína a působící jako silné antioxidanty, které brání vzniku a rozvoji ischemické choroby srdeční. Rozinky dodávají tělu skoro 300 kcal/100 g. Kromě železa mají i mnoho draslíku a rostlinné vlákniny (pektinu). Vitamíny skupiny B (zvláště B6) se v nich vyskytují ve vyšších koncentracích. Vitamíny B1, B2 a B3 (niacin) jsou též přítomny ve větším množství než u většiny ostatního ovoce. Dále velké množství provitamínu A, vitamínu C a E. Všechny tyto vitamíny kromě jiného zodpovídají za metabolismus sacharidů, a tedy i za ulehčování chemického „spalování“ v buňkách při využití energie. Když bude kardiak v létě a na podzim pravidelně jíst hroznové víno a rozinky a po zbytek roku pít hroznovou šťávu, zlepší se reakce jeho srdce na mírnou tělesnou zátěž. Konzumace rozinek snižuje i riziko tvorby krevních sraženin.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: