• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Kombucha

neboli čajová houba. Jedná se o symbiózu několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces a octových bakterií, kdy při vzájemném působení mají naprosto unikátní účinky. Z biologického hlediska se tedy jedná spíše o lišejník než o houbu.

Kombucha pravděpodobně pochází z Kargasoku, kde žije mnoho dlouhověkých lidí. V dálně východních zemích od Ruska po Japonsko byla kombucha po staletí používána jako pravý přírodní všelék". Její blahodárné účinky byly známy již 221 let před naším letopočtem. Do Evropy se dostala z Japonska již před první světovou válkou.

Aromatický, perlivý nápoj připravený z kombuchy a černého čaje obsahuje ve finálním stavu po několikadenním kvašení celou řadu velmi cenných biologických látek. Nápoj obsahuje enzymy, vitamíny, minerální látky a zejména bakterie mléčného kvašení.  Pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru, pomáhá při potížích s trávením a také podporuje imunitu.  Nápoj má také výborné detoxikační účinky, pročistí celý organismus. Posiluje přirozenou filtrační schopnost, napomáhá odstraňování škodlivých látek, usazenin, těžkých kovů či nikotin. Účinně funguje jako přírodní prostředek na ranní kocovinu, pomáhá játrům rychleji odbourávat alkohol.

Užití pro léčebné účinky: nejlépe cca 1-2 dl ráno na lačno, kdy organismus potřebné látky dobře vstřebá, a před nebo po obědě, kdy organické kyseliny podporují trávení. Pro zrychlení metabolismu se doporučuje sklenice kombuchy 3x denně před jídlem.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: