• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Kuskus

Slovo kuskus (někdy také Couscous nebo Cous Cous) pochází z arabštiny. Kuskus je základní surovinou národních kuchyní obyvatel Maghribu, jak jsou označovány západní země arabského světa. Jde o tradiční marocké jídlo, které si však získalo oblibu i v západní Evropě.

 Ač se to na první pohled nezdá, kuskus je těstovina. K jeho přípravě se používají upravené (napařené a usušené) části tvrdé pšenice, semoliny nebo pšenice špaldy. Mouka se nejdříve zpracovává na krupici a pak do drobných kuliček, které se napařují a následně vysušují. Nemusí se vařit, stačí jen zalít horkou vodou, vývarem nebo alternativním nápojem, zakápnout olivovým olejem nebo máslem, ochutit a nechat dojít pod pokličkou. Dokáže výborně nasytit, dodat energii a zároveň je lehce stravitelný a nutričně vyvážený. Celozrnný kuskus je bohatý na vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo a fosfor.
100 g kuskusu obsahuje přibližně 350 kcal.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: