• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Kváskový chléb

Proč bychom měli jíst kváskový chléb?

Kváskový chléb patří mezi FERMENTOVANÉ potraviny, jejichž vlastnosti jsou pozměněny působením mikroorganismů. Kvásek obsahuje dva druhy bakterií. Bakterie MLÉČNÉHO KVAŠENÍ a malý podíl kvasinek. Při kvašení vzniká kyselina mléčná, která vytváří typickou chlebovou vůni. Zároveň je přirozeným KONZERVANTEM, takže kváskový chléb vydrží déle čerstvý.

Mimo to bakterie kyseliny mléčné produkují látky, které posilňují naši střevní mikroflóru, proto konzumace kváskového chleba působí preventivně proti velmi rozšířené zácpě, jednomu ze základních rizikových faktorů civilizačních onemocnění (podporuje i léčbu a rekonvalescenci). Při požívání kváskového chleba NEDOCHÁZÍ k přemnožení kvasinek v organismu, a proto se NEYTVÁŘÍ podmínky pro vznik různých mykóz. Kváskový chléb vyživuje především pevné a zatěžované tělesné struktury a nervy, nepřispívá k tvorbě tukových zásob, a proto je vhodný pro redukci váhy. NEZAHLEŇUJE na rozdíl od bílého pečiva.

Chléb z kvásku je LÉPE STRAVITELNÝ také proto, že po dobu delšího kynutí dochází k ROZLOŽENÍ FYTINU. Fytin je součástí slupky a klíčků obilných zrn. Fytin spolu s dalšími minerálními látkami způsobuje vytváření těžko vstřebatelných sloučenin v těle a zároveň působí demineralizačně (vylučují se minerální látky jako vápník, zinek a hořčík).

Při kvašení také dochází k ROZKLADU bílkovin na aminokyseliny. Množství minerálních látek se proto stává pro člověka využitelnými.

Mimo to všechno KVÁSKOVÝ CHLEBA skvěle chutná!



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: