• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Lněné semínko

pochází z jihovýchodní Asie. Len známým zdrojem vlákna s využitím v textilním průmyslu, ale my dobře víme o jeho skvělých vlastnostech jako potraviny. Obsahuje velké množství vitamínu E, jódu, 30-40 % oleje (nenasycené mastné kyseliny, které brzdí vývoj rakovinných buněk), fosforu, draslíku, hořčíku, vápníku, síry, vlákniny, omega 3 mastné kyseliny. Mezi hlavní vlastnosti patří: podpora imunity, hojivý účinek na trávicí trakt, lněný olej zvyšuje peristaltiku  střev  (urychluje vyprazdňování), prevence  cévních  onemocnění, dobrý v období přechodu, mírně projímavé účinky, pomocný lék při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku,  kožních  problémech, nemocnění srdce a cév, zvýšené hladině cholesterolu. Hodí se velmi dobře jako součást krekrů, kaší. „Slizovitosti“ lnu se využívá ať již jako lék na žaludeční vředy, nebo jako pojivo místo lepku do pečiva.
Návod k přípravě: Místo jedné polévkové lžíce másla nebo oleje můžete v receptech použít 3 pl  mletého lněného semínka. Místo jednoho vejce můžete v receptech (lívance, vdolečky, koláče) použít 1 pl mletého lněného semínka plus 3 pl lžíce vody, necháme odstát. Mleté lněné semínko můžete uchovat v ledničce až 90 dní bez toho, že by se změnila jeho chuť. Nejlepší však je umlít jej (v mlýnku) těsně před použitím. Lněné semínko vcelku může být uchováváno V pokojové teplotě až jeden rok.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: