• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Saturejka

Byla oblíbená již v 1. století n. . ve středomořských kuchyních, na Balkáně, ve Francii a Itálii. Římané ji používali na ochucování omáček a při výrobě octů. Byla též vyhledávaným afrodisiakem.

Saturejka snižuje krevní tlak, tlumí tachykardii, příznivě působí při astmatu , zabraňuje nadýmání, má protiprůjmový účinek.

  • podává se formou nálevu:  3 čajové lžičky saturejky, šálek vody, 3 x  denně
  • hodí se zejména k masitým pokrmům, na ryby,  k nakládání  okurek, zelí, hub
  • čerstvé lístky jsou výborné do salátů, italských nebo francouzských polévek, do luštěninových jídel
  • sušené lístky přidáváme do smetanových omáček, vaječných pokrmů, do kapusty, k přípravě zvěřiny,  do bramborové  polévky, do  fazolového,  bramborového  či okurkového  salátu, do  bylinkového  másla  a bylinkových omáček,  do  rajské omáčky, do jídel z krup


Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: