• Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Interiér restaurace Sportovní areál Vitality
  • Gastro vitální restaurace
  • Slavnostní tabule Vitality Slezsko

Umeboši a umeocet

Léčebné účinky těchto švestiček znali v Číně už před tisíci lety. Netrhají se ze stromů k přímé konzumaci, ale sbírají se jako nezralé plody a nejprve se suší na rýžových rohožích, pak se nakládají se solí a lístky rostliny Shiso a nechají se fermentovat v dřevěných kádích. Působením soli a tlaku pouští šťávu, nechají se minimálně 6 měsíců v klidu (často až sedm let).  Tekutině, která se během procesu shromažďuje na dně sudu, se říká umeocet. Po ukončení procesu jsou švestičky svraštělé, nasáklé solí a mají zvláštní slano kyselou chuť.  Používají se jako lék při nachlazení i jako prevence nachlazení, při zažívacích obtížích, mají vliv na imunitu a zpomalují celkové stárnutí organismu.

Švestičky se užívají jen ve velmi malém množství. Japonci si je nejraději přidávají k rýži.

Ume speciality jsou vhodné jak pro dospělé, tak pro děti.  Můžete je použít kamkoliv – do polévek i běžných slaných pokrmů nebo třeba na zálivku do salátů.

Hodně zředěný ume ocet vodou používáme jako nápoj, který vyrovnává pH našeho těla při překyselení, odstraňuje také všechny kvasinky a plísně z organismu. Je výborný v horkém létě nebo po sportu, kdy váže v těle vodu a dodává mu cenné látky.

Organické kyseliny podporují funkce jater, urychlují peristaltiku střev, předcházejí únavě, která je obvykle způsobena nahromaděním kyseliny mléčné a máselné v těle. Působí antioxidačně, podporují trávení, čistí krev, eliminují únavu, pomáhají při nevolnostech, při pálení žáhy, upravují střevní mikroflóru. Obsahují také velké množství vápníku, draslíku a železa.



Logo Ferona Logo Radegast Logo TZ Logo AHR Logo Budamar

Logo WilsonLogo AGELLogo SynerLogo M Steel Projects Logo M Steel Projects

Jsme na Facebooku

Jak se k nám dostanete

GPS: 49°39'31.317"N, 18°41'46.129"E
Mapa: Google.cz | Mapy.cz

Popis

Chcete pravidelně dostávat naše novinky do Vaší emailové schránky? Přihlaste se k odběru: